Canon EOS 2000D review

In deze review beoordelen we de Canon EOS 2000D op verschillende criteria. De Canon EOS 2000D is een van de goedkopere camera’s van Canon. Daardoor is de camera erg toegankelijk voor beginnende fotografen en amateurfotografen. De camera beschikt over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft veel te bieden voor mensen die graag willen beginnen met fotograferen. Wil je meer weten over deze camera? Lees dan gauw verder. Wij leggen je graag alle belangrijke eigenschappen uit en we zetten de plus- en minpunten van de camera op een rijtje. Zo weet jij straks alles over deze camera en kun jij een goede keuze maken!


Voordelen Canon EOS 2000D

✓ 24,1 megapixel APS-C sensor

✓ Full HD video resolutie

✓ tot 3 beelden per seconde!

✓ deel je beelden via de Wifi verbinding!

Bekijk de Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II bij één van onze partners

Voor wie is de Canon EOS 2000D geschikt?

De Canon 2000D is erg geschikt voor mensen die graag willen beginnen met fotograferen. Mensen die graag betere foto’s willen kunnen maken dan met hun smartphones kiezen vaak voor de Canon 2000D. De camera beschikt namelijk over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is erg gebruiksvriendelijk voor beginners. Zo kun je eenvoudig kennis maken met het fotograferen en filmen. De camera is niet geschikt voor semi-professionele of professionele fotografen. De camera biedt voor deze fotografen niet genoeg opties en beschikt niet over voldoende kwaliteit om hoogwaardige beelden te maken!

Specificaties Canon EOS 2000D

Hieronder hebben we de uitgebreide specificaties van de Canon EOS 2000D op een rijtje gezet. Het is belangrijk om voor de aankoop van een nieuwe camera goed de specificaties te bekijken. Zo krijg je een goed en compleet beeld van de camera en kan je op basis daarvan een keuze maken!

Camera specificaties:

  • Processor: DIGIC 4+
  • Lensmount: Canon EF/Canon EF-S
  • RAW: ✓
  • Maximale beelden per seconde: 3

Belangrijkste eigenschappen van de Canon EOS 2000D

Hierboven heb je de uitgebreide specificaties gezien. Maar wat zijn nou de belangrijkste eigenschappen van de Canon EOS 2000D? We geven je hieronder informatie over wat de belangrijkste mogelijkheden van de Canon EOS 2000D zijn. Zo krijg jij een goed beeld van de camera en kun jij de camera eenvoudig vergelijken met andere camera’s.

De beeldsensor

De Canon EOS 2000D is voorzien van een 24,1 megapixel APS-C beeldsensor. Hiermee kun je beelden van hoge kwaliteit schieten. Met deze sensor zet jij je onderwerp tot in de kleinste details scherp op beeld. In combinatie met een goede lens kun jij allerlei kanten op met deze sensor!

Full HD-video resolutie

Met de Canon EOS 2000D kun je ook filmen in Full HD (1920 x 1080p) video resolutie. Met framerates van 1920 x 1080 (30, 25, 24fps), 1280 x 720 (60, 50fps), 640 x 480 (30, 25fps) kun jij alle kanten op! De camera is echter niet erg geschikt voor vloggen, omdat de camera niet over een kantelbaar scherm beschikt. Wil je graag vloggen met een camera? Kijk dan eens naar de gelijkwaardige Canon EOS 250D!

Autofocus en schiet tot 3 beelden per seconde!

De Canon EOS 2000D beschikt over een autofocus functie. De autofocus is echter niet ingebouwd en daarom werkt de autofocus pas als je de camera in combinatie met een lens met autofocus gebruikt. De autofocus zorgt ervoor dat jouw onderwerp automatisch scherp wordt gesteld. Zo krijg je geen last van wazige foto’s of wazige onderwerpen. De camera is voorzien van 9 autofocuspunten die verdeeld zijn over het beeld. Doordat de autofocus snel is en de sluitertijd erg kort kun je tot wel 3 beelden per seconde schieten met de camera. Erg handig voor als je bijvoorbeeld dieren die snel bewegen op de foto wilt zetten! Het kan echter natuurlijk nog een stuk sneller, met de Canon EOS 250D schiet je tot wel 5 beelden per seconde en met de Canon M50 tot zelfs 10 beelden per seconde. Wil je dus graag sneller kunnen fotograferen? Kijk dan zeker eens naar deze twee camera’s.

Canon EOS 2000D autofocus

Achtergrondvervaging bij foto’s en video’s

Dankzij de sensorgrootte van de EOS 2000D kun je prachtige foto’s en video’s schieten met een vage achtergrond. Dit wordt in de fotografie terminologie ook wel ‘bokeh’ genoemd. Jouw onderwerp komt dan mooi naar voren, terwijl de achtergrond onscherp is en dat biedt een mooi contrast. Je kunt dit effect bijvoorbeeld gebruiken voor portretten en vogels, maar ook bij bloemen en insecten wordt achtergrondvervaging vaak toegepast.

Automatische en handmatige modus

Het fijne aan deze camera is dat je zelf kan kiezen in welke modus je wilt fotograferen. Weet je nog bijna niks af van fotograferen? Dan is het handig om te beginnen met het fotograferen in de automatische stand. Als dat lukt, kun je er vervolgens voor kiezen om in de handmatige modus te fotograferen. Je moet dan zelfs de instellingen aanpassen naar je eigen voorkeur. Zo leer je langzamerhand de camera steeds beter kennen en kun je de camera per situatie naar je eigen voorkeuren instellen. Wil je echter niets leren over instellingen? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om in de automatische stand te blijven fotograferen! Zo blijft de camera erg gebruiksvriendelijk voor iedereen!

CameraConnect app

Alle foto’s en video’s die je hebt geschoten met de Canon EOS 2000D kun je makkelijk delen met andere apparaten via de Wifi-verbinding. Canon heeft daarvoor een speciale app geïntroduceerd, de CameraConnect app. De app kun je installeren op je mobiel, laptop of tablet. Je kunt vervolgens via de Wifi verbinding foto’s en video’s importeren vanuit je camera. Je kunt ook tijdens het fotograferen gebruik maken van de app. Zo kun je met je mobiel de camera besturen. Dat maakt het makkelijker om bijvoorbeeld jezelf op de foto te zetten. Met de Wifi verbinding kun je dus veel kanten op en je kunt meteen je geschoten beelden delen met familie, vrienden en op social media!

Canon EOS 2000D CameraConnect App

Nadelen Canon EOS 2000D

De Canon EOS 2000D heeft in vergelijking met zijn alternatieven ook een aantal nadelen. Zo beschikt de camera bijvoorbeeld niet over een kantelbaar touchscreen scherm voor vloggen. Dit maakt de camera ongeschikt voor vloggers. Ook beschikt de camera niet over ingebouwde beeldstabilisatie. Zo krijg je eerder last van ruis, vooral als je vaak fotografeert vanuit de losse hand. Verder is Full HD de maximale video resolutie van deze camera en is de camera dus niet voorzien van de geliefde 4K video resolutie. Ook is de camera niet water- en stofbestendig en moet je dus oppassen als je de camera meeneemt naar buiten en op reis. Vind jij de bovenstaande opmerkingen echter niet heel belangrijk? Dan is de Canon EOS 2000D een goede keuze voor jou. De camera heeft namelijk een erg mooie, lage prijs en biedt daarom een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

De plus- en minpunten op een rijtje!

Hieronder hebben wij de plus- en minpunten van de Canon EOS 2000D uitgebreid op een rijtje gezet. Zo kun jij ze goed met elkaar vergelijken!

Pluspunten

24,1 APS-C sensor
Full HD-video resolutie
ISO-waarde 100-6400
CameraConnect App
Tot 3 beelden per seconde
Relatief voordelig

Minpunten

Niet waterbestendig
Geen beeldstabilisatie
Geen 4K video resolutie

Relevante accessoires

Het is vaak belangrijk om te kijken naar relevante accessoires voor je camera. Zo ook bij de Canon EOS 2000D. Om de prestaties van de camera optimaal te kunnen gebruiken of zelfs te verbeteren, is het handig om een aantal accessoires aan te schaffen. Wij hebben hieronder een aantal relevante accessoires op een rijtje gezet die erg handig zijn om aan te schaffen voor de Canon 2000D!

Canon EOS 2000D accessoires

Lenzen

Een lens is misschien wel de belangrijkste accessoire voor een camera. De lens bepaalt namelijk samen met de camera de beeldkwaliteit en heeft dus grote invloed op jouw foto’s en video’s. Als je op zoek gaat naar een lens is het ten eerste belangrijk dat je weet waarvoor je de camera en de lens wilt gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld graag mooie landschapsfoto’s kunnen maken? Of wil je op reisfoto’s kunnen maken van je familie en vrienden? Op basis hiervan bepaal je naar welke soort lens jij moet kijken. Voor landschapsfotografie en reisfotografie voldoet een standaardlens. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Canon EF 50mm f/1.4 USM of de Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM. Dit zijn allebei standaardlenzen en allebei erg geschikt voor reisfotografie en landschapsfotografie. Wil je dieren gaan fotograferen? Dan is het beter om voor een telelens te gaan. Een geschikte telelens voor de EOS 2000D is bijvoorbeeld de Canon EF 75-300mm f/4.0-5.6 III. Hiermee kun je van een verre afstand vogels scherp op de foto krijgen!

Belangrijke aspecten om naar te kijken tijdens het uitzoeken van een lens zijn: de brandpuntafstand, de beeldstabilisatie, het diafragmagetal en eventueel glaselementen en coatings. Als de lens goed scoort op deze onderdelen, weet je zeker dat je een goede lens hebt gekozen! 

Statieven

Veel fotografen maken gebruik van een statief. Een statief is erg handig als je een lange tijd op een plek fotografeert of filmt. Zo hoef je de camera niet de hele tijd in de hand te houden en dat heeft verschillende voordelen. Fysiek is het natuurlijk minder belastend, maar ook de beeldkwaliteit gaat omhoog als de camera stil staat. Het beeld blijft namelijk veel stabieler en je krijgt dan minder last van ruis op je foto’s. Wil jij graag een statief aanschaffen bij je camera? Dan is het belangrijk dat je erop let dat het statief een draaggewicht heeft van minimaal 4x het gewicht van de camera. Het gewicht van de camera inclusief een standaardlens is ongeveer 1 kilo. Het statief moet dan dus een draaggewicht hebben van minimaal 4 kilo. Een goede optie zou dan bijvoorbeeld de Caruba Blackstar 175 camerastatief zijn. Dit statief heeft een maximaal draagvermogen van 4 kilo en kan de Canon 2000D inclusief lens prima dragen.

Wat is het verschil tussen de Canon EOS 2000D en de Canon EOS 250D?

Veel mensen vragen zich af wat nou precies het verschil is tussen de Canon 2000D en de Canon 250D. De Canon EOS 250D is prijziger dan de Canon 2000D en beschikt daarom ook over net wat meer kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de beeldprocessor, de 2000D heeft een DIGIC 4+ beeldprocessor terwijl de 250D over een DIGIC 8 beeldprocessor beschikt. Ook beschikt de Canon 250D over ingebouwde autofocus en de 2000D niet. Bij de 2000D moet je een lens met autofocus aanschaffen om gebruik te kunnen maken van de autofocus. Nog een belangrijke eigenschap, de video resolutie, is bij de 250D aanzienlijk beter dan bij de 2000D. Met de Canon 250D kun je namelijk filmen in 4K video resolutie, terwijl de maximale video resolutie van de Canon 2000D slechts Full HD is. Je merkt het al, de Canon EOS 250D biedt een stuk meer mogelijkheden dan de Canon EOS 2000D. Dit zie je echter ook weer terug in de prijs. Het is dus aan jou om de overweging te maken, wil je liever meer betalen voor een betere kwaliteit of neem je genoegen met de kwaliteiten van de 2000D zodat je een stuk goedkoper uit bent?

TIP: kijk ook naar andere varianten van de Canon EOS 2000D

Canon EOS 2000D + 18-55mm III


Canon EOS 2000D + 18-55mm IS + Extra Accu


Canon EOS 2000D Body + 18-55mm + 50mm


Conclusie

We hebben in deze productreview de Canon EOS 2000D uitgebreid beschreven en beoordeeld op verschillende criteria. Jij weet nu als het goed is alles over deze camera en de mogelijkheden die de camera biedt. Jij kunt nu bepalen of de camera geschikt is voor jou! Kijk ook nog eens naar het verschil tussen de Canon EOS 250D en de Canon EOS 2000D en kies uiteindelijk de camera die het beste bij jou past! 

Bekijk de Canon EOS 2000D bij één van onze partners

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0