Foto’s overzetten van iPhone naar pc: zo doe je dat

Heb jij een IPhone en wil je foto’s en video’s overzetten naar je pc? En loop je vast of weet je niet hoe je dit moet doen? Lees dan gauw verder! Wij leggen je precies uit hoe je bestanden kunt verplaatsen van je IPhone naar je pc. Het overzetten van foto’s vanaf een IPhone gaat anders dan bij andere merken. Het is voor veel mensen wat moeilijker en daarom is het goed om te weten wat je precies moet doen om de bestanden over te zetten. Als je onze stappen opvolgt, kun je makkelijk bestanden overzetten van je IPhone naar je pc. Uiteindelijk heb je alle bestanden op je pc staan!

Hoe zet je foto’s over van IPhone naar pc?

Het overzetten van foto’s van een IPhone of IPad naar een Windows pc gaat anders in zijn werk dan het overzetten van foto’s van apparaten van andere merken. Je kunt de foto’s op verschillende manieren overzetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het overzetten van foto’s via een usb kabel. Een andere manier om je foto’s over te zetten is het overzetten van foto’s naar de iCloud. Hieronder leggen we deze en andere opties stap voor stap uit. Als je deze stappen precies opvolgt, heb jij binnen no-time je foto’s overgezet naar je pc!

Foto’s overzetten met een usb kabel

Een vaak gebruikte manier om je foto’s over te zetten vanaf een Apple apparaat naar een Windows pc is het gebruiken van een usb kabel. Hieronder volgt het stappenplan:

 1. Verbind je IPhone of IPad met de computer of laptop via een usb kabel. Je krijgt een notificatie van verbinding op je IPhone of IPad. Het is belangrijk dat je het apparaat ontgrendelt.
 2. Je Apple apparaat geeft nu het woord ‘Vertrouw’ aan. Klik hierop en vul je toegangscode in.
 3. Vervolgens zie je op je pc rechts onderaan een notificatie. Er staat: ‘Selecteer wat u wilt doen met dit apparaat’. Klik op deze notificatie en kies vervolgens voor ‘Import fotos and videos’.
 4. Er verschijnt weer een notificatie op je IPhone of IPad. Klik op het woord ‘Toestaan’.
 5. Uiteindelijk zie je de foto’s op je pc. Je kunt de foto’s die je wilt overzetten selecteren en vervolgens klik je op ‘Import selected’. De foto’s worden overgezet naar je pc en je krijgt weer een notificatie wanneer de import is voltooid.
 6. Nu staan de geselecteerde foto’s op je pc en kun je de foto’s gebruiken op je pc!

Foto’s overzetten met iCloud

Een andere manier om foto’s van een Apple apparaat over te zetten naar een Windows pc is het gebruiken van de iCloud. Als je gebruik maakt van de iCloud, is het erg makkelijk om foto’s over te zetten naar je pc. Hieronder vind je het stappenplan voor het overzetten van foto’s vanaf een Apple apparaat naar een Windows pc via de iCloud. Als je dit stappenplan precies volgt, kun jij je foto’s eenvoudig overzetten naar je pc!

 1. Download eerst iCloud op je pc. Je kunt iCloud downloaden via de Microsoft Store.
 2. Als je iCloud hebt gedownload, moet je het onderdeel foto’s aanzetten bij de instellingen van iCloud.
 3. Open vervolgens iCloud op je pc. Inloggen doe je met je Apple ID, zorg dus dat je deze gegevens bij de hand hebt.
 4. Kijk bij het onderdeel foto’s en klik op het woord ‘Toepassen’.
 5. Open vervolgens ‘Verkenner’. Je ziet na het openen aan de linkerkant je iCloud foto’s staan. Hier moet je op klikken.
 6. Alle foto’s die op het Apple apparaat staan, worden nu zichtbaar. Deze staan echter nog niet op je pc. Klik en selecteer de foto’s die je wilt overzetten naar je pc. Klik vervolgens op je rechtermuisknop en kopieer de foto’s.
 7. Kies vervolgens een map of maak een nieuwe map aan om je foto’s in te plaatsen. Open deze map en klik op je rechtermuisknop. Kies voor het woord ‘plakken’ en je foto’s zullen naar de map worden overgezet.
 8. Nu heb jij de geselecteerde foto’s van je IPhone of IPad overgezet naar je pc!

Foto’s overzetten van Apple apparaat naar pc met iMazing

Een andere manier om je foto’s over te zetten van een IPhone of IPad naar een Windows pc is met de iMazing software. Als je de iMazing software van Apple hebt gedownload, kun je alle foto’s van je IPhone of IPad direct zien op je Windows pc. Je hoeft ze dan niet eerst over te zetten naar je pc. Je kunt gelijk door de foto’s en video’s bladeren en er vervolgens voor kiezen om ze over te zetten. Erg handig voor als je bijvoorbeeld maar 1 foto nodig hebt. Je kunt deze foto direct opzoeken en overzetten.

Foto’s overzetten van IPhone naar Windows pc via Dropbox of Google Drive

Foto's overzetten van IPhone naar Windows pc via Dropbox of Google Drive

Een andere manier om foto’s en video’s over te zetten van je IPhone of IPad naar een Windows pc is via opslagdiensten als Dropbox en Google Drive. Het opslaan van je foto’s en video’s bij een online opslagdienst is erg veilig. Je foto’s zullen altijd bewaard blijven en je kunt er ook makkelijk bij komen. Je kunt je foto’s ook makkelijk overzetten vanaf een Apple apparaat naar een Windows pc via bijvoorbeeld Dropbox. Hieronder vind je een stappenplan over hoe dit precies in zijn werk gaat.

 1. Open de Dropbox op je IPhone of IPad.
 2. Onderaan het scherm zie je het woord ‘Account’. Klik hierop.
 3. Vervolgens moet je de schakelaar aanzetten bij het onderdeel Camera-uploads.
 4. Uiteindelijk selecteer je de foto’s en kun je ze kopiëren en plakken naar de map waar jij je foto’s wilt bewaren.

Foto’s overzetten van je IPhone naar een Windows pc met Google Drive

Veel mensen gebruiken Google Drive voor het opslaan van hun foto’s. Google Drive is een gratis dienst en biedt gratis opslagruimte tot 15GB aan. De Google Drive app kun je zowel downloaden op je IPhone als op je Windows pc. Je kunt dan je foto’s in de app opslaan en ze vervolgens bekijken in de app op je pc. Je kunt de foto’s vervolgens makkelijk downloaden via de app op je pc. Ook hoef je ze niet eerst over te zetten voor je ze kunt zien. Je kunt de foto’s in de app uitgebreid bekijken en vervolgens alleen de foto’s selecteren die je wilt overzetten. Erg handig!

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet jij alles af van het overzetten van foto’s en video’s van een Apple apparaat naar een Windows pc. Nu kun jij aan de slag gaan met het overzetten van de foto’s. Kies uit een van de uitgelegde manieren en zet je foto’s eenvoudig over!

Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0