De top 10 beste macroflitsers van 2022

Wil jij graag een macroflitser aanschaffen, maar weet jij niet waar je op moet letten tijdens de aankoop van een macroflitser? Lees dan gauw verder. Met een macroflitser maak jij namelijk de mooiste close-up en macrofoto’s. Een macroflitser zorgt er namelijk voor dat jouw onderwerp goed wordt belicht en dat je daardoor gebruik kunt maken van de benodigde instellingen op je camera. Professionele fotografen kunnen tegenwoordig niet meer zonder een macroflitser, dus het wordt tijd om er ook eens een te proberen! Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met de top 10 beste macroflitsers van 2023, zo kun jij een keuze maken uit de allerbeste flitsers en weet je zeker dat jouw foto’s beter dan ooit tevoren worden!

De top 10 beste macroflitsers van 2023

Hieronder staat de lijst met de top 10 beste macroflitsers van 2023. Wij hebben verschillende beoordelingen en reviews met elkaar vergeleken en zijn uiteindelijk tot deze top 10 met de beste macroflitsers van 2023 gekomen. Vervolgens beschrijven wij de top 5 uitgebreid en zetten we de plus- en minpunten van de flitsers op een rijtje. Zo krijg jij een duidelijk overzicht van de flitsers en kun jij de flitser uitkiezen die het best bij jou past!

Top 5 uitgebreid beschreven

Hieronder staat de top 5 beste macroflitsers van 2023 uitgebreid beschreven.

1. Olympus STF-8 Macroflitser Twinflash

Olympus STF-8 Macroflitser Twinflash

De Olympus STF-8 macroflitser Twinflash is de allerbeste macroflitser van dit moment. De flitser is erg geschikt om te gebruiken in combinatie met apparatuur van het merk Olympus, alhoewel je hem voor andere merken ook prima kunt gebruiken. De flitser is bestendig tegen stof, spatwater en vorst, je kunt de flitser dus gebruiken in veel verschillende situaties zonder dat het kapot gaat. In combinatie met Olympus apparatuur kun je gebruik maken van de TTL ondersteuning.

De flitser is uitgerust met twee flitskoppen en biedt daarom ook veel verschillende mogelijkheden voor macrofotografie. Het regelbare flitsvermogen en het kantelen van de koppen kun je gebruiken om het contrast in de scène en richting van het licht van beide kanten geheel naar wens af te stemmen. De flitskoppen hebben samen een richtgetal van 8.5 bij de ISO waarde 100 en bij het gebruik van 1 flitser is het richtgetal 6. Een hoogwaardige macroflitser die ideaal is voor Olympus liefhebbers!

Pluspunten

Bestendig tegen stof, water en vorst
TTL ondersteuning
Twee flitskoppen
Richtgetal van 8.5 of 6
Regelbaar flitsvermogen
Kantelbare koppen

Minpunten

Instellingen niet verlicht

Je kunt deze macroflitser bij de volgende webshops bestellen

2. Nikon R1C1 flitser kit

Nikon R1C1 flitser kit

De Nikon R1C1 flitser kit is een erg kwalitatieve macroflitser die vooral handig in gebruik is in combinatie met Nikon apparatuur. Met deze flitser kun je volautomatisch close-ups flitsen, erg handig voor macrofotografie. De kit is een deel van het draadloze Creative Verlichtingssysteem en is uitgerust met twee krachtige SB-R200 flitsers en de SU-800 commander voor de bediening van het i-DDL flitssysteem. Ook is de kit uitgerust met verschillende accessoires voor frontale belichting, kleurenflitsers en worden er onder andere adapterringen voor Nikon objectieven meegeleverd.

De draadloze aansturing vindt plaats via drie groepen en vier kanalen via een infrarood verbinding. De flitser maakt het fotograferen van close-ups erg makkelijk en is zelfs geschikt voor microfotografie. Ook kun je de flitsers goed positioneren door de flitsers te kantelen en te draaien, je kunt de flitser tot 60 graden naar buiten kantelen. Dit komt goed van pas als je werkt met een objectief met een wat kortere brandpuntafstand. De flitser beschikt over richtgetal van 10 en is voor fotografen met Nikon apparatuur de perfect keuze!

Pluspunten

Volautomatisch close-up flitsen
Deel uit het draadloze Creative Verlichtingssysteem
2 SB-R200 flitsers en de SU-800 commander
Zelfs geschikt voor microfotografie
Flitser tot 60 graden naar buiten kantelen
Richtgetal van 10
Geschikt voor Nikon apparatuur

Minpunten

Batterijen niet inbegrepen

Je kunt deze macroflitser bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken

3. Laowa Macro Twin Flash KX-800

Laowa Macro Twin Flash KX-800

De Laowa Macro Twin Flash KX-800 is een flexibele flitser die erg geschikt is voor macrofotografie. De flitser is uitgerust met 2 flitsers en een ledlamp die je stuk voor stuk elke kant op kunt bewegen naar de ideale positie. Zo kun je het onderwerp perfect belichten en weet je zeker dat alle kanten van het onderwerp evenwichtig en goed worden belicht. De ledlamp zorgt ervoor dat het onderwerp makkelijk kan worden scherp gesteld. Zo kun jij de kleinste details vastleggen met je camera en daarnaast zorgen de twee andere flitsers voor een mooie belichting.

De flitser beschikt over een hoge output wat erg handig is als je fotografeert met een klein diafragma. De oplaadtijd van deze flitser ligt tussen de 2 tot 5 seconden, zo schiet jij snel al jouw goed belichte beelden. Het richtgetal van de flitser is 58 bij een ISO waarde van 100. Ook niet geheel onbelangrijk: de flitser is geschikt voor apparatuur van de merken Canon, Nikon, Sony A en Pentax. De flitsers werken op 4 AA batterijen. Kortom, een ideale macroflits voor liefhebbers van macrofotografie.

Pluspunten

2 flitsers en een ledlamp
Flexibele flitsers
Geschikt bij fotograferen met klein diafragma
Oplaadtijd ligt tussen de 2 tot 5 seconden
Richtgetal is 58 bij ISO 100
Geschikt voor merken Canon, Nikon, Sony A en Pentax
Functioneert op 4 AA batterijen

Minpunten

Geen TTL-ondersteuning

Je kunt deze macroflitser bij de volgende webshops bestellen

4. Canon MT-26EX-RT Macro Twin Lite Flitser

Canon MT-26EX-RT Macro Twin Lite Flitser

De Canon MT-26EX-RT Macro Twin Lite Flitser is voor Canon fotografen die houden van macrofotografie echt een musthave! Met deze macroflitser krijg je zonder problemen beelden met een gelijke belichting. De flitser is ideaal te gebruiken in combinatie met Canon objectieven en heeft twee koppen met witte LED-lampjes die ervoor zorgen dat zelfs de allerkleinste details probleemloos worden vastgelegd. Ook heeft de flitser een adapterring voor de bevestiging en een bedieningsunit die je op de hotshoe je camera kunt zetten.

De bedieningsunit beschikt over een verlicht LCD-display en hierop kun je makkelijk de instellingen aanpassen. De flitskoppen kun je tot 60 graden horizontaal en 45 graden verticaal draaien, zo kun je de flitsers naar de ideale positie zetten. De oplaadtijd van de flitsers ligt tussen de 0.1 en 5.5 seconden en de flitser heeft een richtgetal van 26. De flitser functioneert op 4 AA batterijen of op het Canon CP-E4N powerpack, waar je langer mee kunt fotograferen. Kortom, een ideale en kwalitatieve macroflitser van Canon!

Pluspunten

Twee flitskoppen met witte LED-lampjes
Adapterring voor bevestiging
Bedieningsunit voor op hotshoe
Verlicht LCD-display
60 graden horizontaal en 45 graden verticaal draaien
Oplaadtijd tussen de 0.1 en 5.5 seconden
Richtgetal van 26
Werkt op 4 AA batterijen of op het Canon CP-E4N powerpack

Minpunten

Prijzig

Je kunt deze macroflitser bij de volgende webshops bestellen

5. Meike Macro Twin Flash Kit MK MT24

Meike Macro Twin Flash Kit MK MT24

De Meike Macro Twin Flash Kit MK MT24 is een ideale flitser voor de professionele fotograaf. Met deze flitskit kun je je onderwerp namelijk vanaf meerdere kanten perfect belichten. De flitsers zijn daarnaast ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. De flitsers kunnen tot 60 graden horizontaal en 45 graden verticaal worden gedraaid, ook zijn ze makkelijk afneembaar wat erg handig is om ze te verplaatsen. De frontring draait geheel automatisch en hier hoef je niks aan te veranderen.

Dit flitssysteem kun je met elkaar configureren, dit werkt tot 4 kanalen en 3 groepen. Er kunnen ook verschillende flitsvermogens worden ingesteld voor maximaal 3 verschillende groepen flitsers. Het richtgetal van deze flitser is 10 en de oplaadtijd van de flitser is 4 seconden. De flitser werkt op 4 AA batterijen en is erg geschikt voor onder andere het bekende merk Nikon! Een goede optie voor liefhebbers van macrofotografie.

Pluspunten

Gebruiksvriendelijke macroflitser
Tot 60 graden horizontaal en tot 45 graden verticaal draaien
Makkelijk afneembaar
Configureerbaar flitssysteem
Richtgetal van 10
Functioneert op 4 AA batterijen

Minpunten

Batterijen worden niet meegeleverd

Je kunt deze macroflitser bij de volgende webshops bestellen

Wat is een macroflitser?

Een macroflitser is een flitser die fotografen gebruiken voor het belichten van een onderwerp vanaf korte afstand. Voor professionele fotografen is een macroflitser een echte musthave, want door het fotograferen van een onderwerp van heel dichtbij valt er steeds minder licht op de sensor en krijg je al gauw foto’s met een slechte belichting. Ook heb je als fotograaf veel minder opties qua instellingen wanneer je macrofoto’s probeert te maken van een onderwerp zonder goede belichting. Zo is het moeilijker om een klein diafragma te gebruiken met een sluitertijd die hoog genoeg is. Wanneer je een macroflitser gebruikt kun je gemakkelijk een klein diafragma gebruiken waarbij de sluitertijd hoog genoeg is. Zo’n macroflitser zorgt dus voor een heleboel meer opties en zorgt ervoor dat het onderwerp naar jouw wensen wordt verlicht en dat de foto’s een mooie belichting krijgen.

Twee afzonderlijke gedeeltes

Een macroflitser heeft twee afzonderlijke gedeeltes, waarvan de een aan de rechterkant zit en de ander aan de linkerkant. Dit geeft oneindig veel mogelijkheden en opties om je onderwerp met verschillende belichtingen te fotograferen. Verder zijn macroflitsers erg compact en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Dit maakt ze erg geschikt voor fotografen die er graag op uit gaan, maar wel gebruik willen maken van een flits.

Handmatig of automatisch instelbaar

De meeste macroflitsers zijn volledig handmatig instelbaar en kun je precies in de gewenste positie plaatsen. Het handmatig instellen van een macroflitser is erg handig als je een onderwerp erg precies moet belichten. Je kunt de twee verschillende flitsers apart van elkaar instellen, zo kun je de een zachter licht laten geven dan de ander en wordt het onderwerp van twee kanten verschillend belicht. Niet alle macroflitsers zijn voorzien van een automatische stand, als je dus per se een macroflitser met een automatische stand wilt, moet je hier goed op letten.

Veel gestelde vragen

Hieronder zie je een aantal veel gestelde vragen over een macroflitser. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een macroflitser?

Bij het aanschaffen van een nieuwe macroflitser moet je letten op welke eigenschappen en functies jij nodig hebt. Wil jij bijvoorbeeld per se dat de macroflitser beschikt over een automatische functie? Let dan goed op of dit zo is, want niet elke macroflitser is uitgerust met een automatische functie. Ook moet je letten op het richtgetal, de oplaadtijd van de flits en ook niet geheel onbelangrijk: wat is de voeding van de macroflitser.

Wat is de beste macroflitser voor beginners?

De Laowa Macro Twin Flash KX-800 is de beste macroflitsers voor beginners. Deze flitser biedt verschillende instelopties en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook is de flitser compatibel met apparatuur van verschillende merken, zoals Canon, Nikon en Sony A.

Conclusie

Het uitzoeken van een macroflitser kan best een moeilijke opgave zijn als je niet weet waar je op moet letten en daarom hebben wij een top 10 gemaakt met beste macroflitsers en hebben we uitgelegd waar je allemaal op moet letten tijdens het uitzoeken van een nieuwe macroflitser. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over macroflitsers en heb je de top 10 uitgebreid kunnen vergelijken met elkaar. Zo wordt het een stuk makkelijker om een geschikte macroflitser voor jou te zoeken.

Meer koopgidsen

Bekijk ook onze andere koopgidsen:

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart