De top 10 beste onderwatercamera’s van 2022

Je gaat binnenkort op vakantie en wilt graag foto’s maken van de prachtige onderwaterwereld. Maar met welke camera doe je dit dan? Niet alle camera’s zijn waterbestendig en dus heb je een speciale onderwater camera nodig. Gelukkig zijn er veel camera’s voor onderwater en kun jij er een kiezen die bij jou past. Welke camera is geschikt? Wat is de beste onderwatercamera en waar moet je aan denken bij de aanschaf van een onderwatercamera? Al deze vragen hebben wij voor jou beantwoord!

Top 10 beste onderwatercamera’s van 2022

Welke onderwatercamera’s zijn het best op dit moment? Hieronder volgt een top 10 lijst met de beste onderwatercamera’s van 2022. Wij hebben verschillende beoordelingen en reviews van onderwatercamera’s met elkaar vergeleken en zijn daarbij tot deze top 10 beste onderwatercamera’s van 2022 gekomen. Zo krijg jij een idee van het aanbod en kun je er een kiezen die bij jou past!

Top 5 uitgelicht

1. Olympus Tough TG-6

Olympus Tough TG-6

De beste onderwatercamera van 2022 is de Olympus Tough TG-6. Deze camera is bestendig tegen alle extreme soorten weer en je kunt hem tot wel 15 meter waterdiepte gebruiken. Deze onderwatercamera kun je niet alleen gebruiken onder water, maar ook bij andere extreme weersomstandigheden zoals bij sneeuw en in de woestijn. Ideaal dus voor de echte avonturier! Niet geheel onbelangrijk, de camera maakt tijdens deze barre weersomstandigheden ook nog eens foto’s en video’s van topkwaliteit. Hij beschikt namelijk over een 12 megapixel sensor en 4x optische zoom.

Ook kan hij in de sportstand wel 20 foto’s per seconde schieten, dit komt door de goede beeldstabilisator. Je kunt foto’s schieten in RAW en ze daarna dus goed bewerken, dit komt natuurlijk goed van pas bij onderwaterfotografie. Ook kun je met deze camera prachtige videobeelden schieten in 4k. Je beelden deel je vervolgens direct met andere apparaten via de Wifi. Ten slotte beschikt de camera over een ingebouwde GPS, zo weet jij exact op welke locatie jij een foto hebt geschoten. Kortom, deze camera is perfect voor de liefhebber van onderwaterfotografie en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

Water, stof, schok en vriesbestendige camera
Tot 15 meter waterdiepte
Filmen in 4k
12 megapixel sensor
Wifi en GPS

Minpunten

Geen touchscreen scherm

Je kunt deze onderwatercamera bij de volgende webshops bestellen

2. Nikon Coolpix W300

Nikon Coolpix W300

De Nikon Coolpix W300 is een perfecte compacte onderwatercamera voor al jouw onderwater foto’s. Deze camera is ook bestand tegen andere extreme weersomstandigheden zoals stof en vorst. Voor duikers is dit een erg fijne camera omdat je tot wel 30 meter diep foto’s kan maken! Door de grote 16 megapixel sensor met 5x optische zoom en een ingebouwde groothoeklens, maak jij de allermooiste heldere foto’s.

Filmen kan in 4k met deze onderwater camera en je deelt de beelden direct met andere apparaten via de Wifi en bluetooth verbinding. Je hebt hier wel de specifieke SnapBridge app voor nodig, anders lukt het niet. Ook deze camera is voorzien van een GPS en een elektrisch kompas, zodat jij precies weet waar je welke foto’s gemaakt hebt. Deze camera is erg geschikt voor duikers die graag wat dieper de zee in gaan!

Pluspunten

Water, stof, schok en vriesbestendige camera
Tot 30 meter waterdiepte
Filmen in 4k
16 megapixel sensor
Beschikt over GPS en een kompas
Deel beelden via de Wifi of Bluetooth

Minpunten

Geen touchscreen scherm

Je kunt deze onderwatercamera bij de volgende webshops bestellen

3. Fujifilm FinePix XP140

Fujifilm FinePix XP140

De Fujifilm FinePix XP140 is een wat goedkopere onderwatercamera met veel mogelijkheden. Het is een kleine en lichte camera die uitermate geschikt is voor buiten- en onderwater activiteiten. Je kunt deze camera tot wel 25 meter waterdiepte gebruiken en je schiet nog steeds foto’s van goede kwaliteit. Door de optische beeldstabilisatie blijven de beelden erg scherp tijdens activiteiten met veel beweging.

Omdat de camera erg klein is, kun je deze met 1 hand bedienen en dat maakt deze onderwatercamera ook zo gebruiksvriendelijk. De elektronische waterpasfunctie zorgt ervoor dat jouw beelden altijd recht staan met de horizon, dit is namelijk lastig om zelf te bepalen onder water. Een ideale camera voor reislustige en avontuurlijke fotografen!

Pluspunten

Water, stof, schok en vriesbestendige camera
Filmen in 4k
16,4 megapixel sensor
Elektronische waterpas
Deel beelden via de Wifi of Bluetooth
Tot 25 meter diepte

Minpunten

Geen touchscreen scherm

Je kunt deze onderwatercamera bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken

4. Nikon Coolpix W150

Nikon Coolpix W150

De Nikon Coolpix W150 is de perfecte onderwatercamera voor beginners en kinderen! Door de water-, schok- en stofbestendige behuizing krijg jij geen problemen met het fotograferen en filmen in extreme weersomstandigheden. De camera kun je gebruiken tot wel 10 meter waterdiepte en nog maak je mooie foto’s.

Verder beschikt deze camera nog over een portretsysteem waarmee je mooie portretfoto’s van je vrienden en familie kunt maken. Vervolgens kun je de beelden delen via de Wifi en Bluetooth. Hierbij heb je de Snapbridge app van Nikon voor nodig. Een goede onderwatercamera voor beginners en kinderen!

Pluspunten

Geschikt voor beginnende fotografen en kinderen
Tot 10 meter waterdiepte
Portret systeem voor maken van portretfoto’s
Beelden delen via Wifi en Bluetooth

Minpunten

Geen touchscreen scherm
Geen 4k film resolutie

Je kunt deze onderwatercamera bij de volgende webshops bestellen

5. Panasonic Lumix DMC-FT30

Panasonic Lumix DMC-FT30

De Panasonic Lumix DMC-FT30 is de goedkoopste optie van de top 5 onderwatercamera’s en daarom ideaal voor de normale vakantieganger. Maar ook deze onderwatercamera heeft zeker wat te bieden. De camera is water-, stof- en vriesbestendig en je kunt hem gebruiken tijdens alle soorten weersomstandigheden. Met deze onderwatercamera kun jij tot een waterdiepte van 8 meter prachtige foto’s maken.

Dankzij de 16,1 megapixel CCD-sensor, de beeldstabilisator en 4x optische en digitale zoom schiet je scherpe foto’s, ook onder water. De camera heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is ideaal voor mensen die graag wat foto’s willen maken op vakantie!

Pluspunten

Water-, stof- en vriesbestendige camera
Tot 8 meter waterdiepte
Beeldstabilisatie
16,1 megapixel CCD-sensor
4x optische en digitale zoom

Minpunten

Geen touchscreen scherm
Geen 4k film resolutie
Geen Wifi en Bluetooth

Je kunt deze onderwatercamera bij de volgende webshops bestellen

Wat is een onderwatercamera?

De naam zegt het al: een onderwatercamera is speciaal gemaakt voor onderwatergebruik. Deze outdoorcamera is volledig waterdicht en hij is geschikt om mee te nemen onder water. Ideaal dus voor op vakantie of voor mensen die graag snorkelen of duiken. Met een onderwatercamera leg jij de prachtige onderwaterwereld perfect vast. De onderwatercamera is een compact camera met een ingebouwde lens. De camera is erg gebruiksvriendelijk en heeft veel automatische standen. Manuele standen heeft de camera ook, je kunt het diafragma en de sluitertijd bij de meeste onderwatercamera’s namelijk zelf instellen. Er zijn veel verschillende onderwatercamera’s te koop en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Het is belangrijk dat jij je wensen voor een onderwatercamera duidelijk hebt en vervolgens kun je er eentje uitzoeken die het best bij jou past.

Waar gebruik je een onderwatercamera voor?

Een onderwatercamera wordt onder water gebruikt. Dit kan op heel veel plekken en om veel verschillende redenen zo zijn. Duikers en snorkelaars leggen graag het leven in de zee vast met een onderwatercamera. Sommige mensen willen juist een foto of video van zichzelf onder water, dit kan namelijk hele bijzondere plaatjes opleveren. Veel vakantiegangers schieten graag foto’s van hun avonturen in de zee of in het zwembad. Een onderwatercamera is ook erg leuk voor kinderen en speciaal voor hen zijn er ook onderwatercamera’s gemaakt. De onderwatercamera wordt door de echte avonturiers en reizigers ook onder andere omstandigheden gebruikt, zoals in de woestijn, in de bergen of in een sneeuwgebied. Door zijn afgedichte constructie is de onderwatercamera voor deze omstandigheden ook goed geschikt. Een ideale camera voor reizigers en avonturiers!

Hoe zoek je de juiste onderwatercamera? Let op de volgende dingen:

Waterdiepte

Er zijn veel onderwatercamera’s beschikbaar en jij moet de camera uitzoeken die het meest aan jouw eisen voldoet. Als je een duiker bent is het belangrijk dat jij let op de maximale waterdiepte van de camera. Dit verschilt namelijk per camera en als jij van plan bent om diep te gaan duiken moet je hier rekening mee houden. Zoek er een uit die aan jouw maximale waterdiepte voldoet en neem voor de zekerheid een marge van een paar meter. Bij de filteren van onderwatercamera’s kun jij je maximale waterdiepte aangeven en zie je de juiste camera’s verschijnen.

Vorstbestendig

Als je van plan bent om de camera ook op koude bestemmingen te gaan gebruiken is het verstandig om een vorstbestendige camera uit te zoeken. Zo kun jij je onderwatercamera gerust meenemen op wintersport.

Onderwatercamera beste

Kwaliteit van de camera

Verder is het belangrijk om ook te kijken naar de functies en kwaliteiten van de camera. Want ook onderwater wil jij scherpe en gave beelden kunnen schieten. Dit verschilt nogal tussen de verschillende onderwatercamera’s. Let op de kwaliteit van de sensor, van de lens en kijk ook hoeveel de camera kan inzoomen. Ten slotte is een goede beeldstabilisatie erg belangrijk tijdens activiteiten met beweging.

Accessoires voor de onderwatercamera

Bij elke camera kun je accessoires kopen, dit geldt dan natuurlijk ook voor de onderwatercamera. Veel professionele duikers maken hier dan ook graag gebruik van. Maar welke accessoires heb je allemaal nodig? Als je diep gaat duiken kan het erg donker worden. Verlichting is hierbij ook een must, gelukkig bestaan er veel verschillende soorten onderwater verlichting. Je kunt kiezen voor een videolamp, een fotolamp of een flitser, maar deze kun je ook combineren. Als je tijdens het duiken je handen vrij wilt houden, is het fijn als je de onderwatercamera ergens aan kunt bevestigen. Je kunt bijvoorbeeld een tray kopen, hier bevestig je de camera aan. Aan deze tray kun je nog 1 of 2 flexibele armen bevestigen waar je de onderwater verlichting aan bevestigt. Zo heb je een complete set aan bevestigingsmaterialen en kun je makkelijker scherpe beelden schieten.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste goedkope onderwatercamera?

De Nikon Coolpix W150 is een goedkope onderwatercamera met een uitstekende kwaliteit. Voor maar liefst €180,- heb jij al een onderwatercamera waarmee je keigave foto’s en video’s maakt.

Welke onderwatercamera is geschikt voor kinderen?

De VTech KidiZoom Action Cam HD is de perfecte onderwatercamera voor kinderen. De camera heeft een waterdichte behuizing en kan dus onderwater. Ideaal voor kinderen die graag zwemmen en ondertussen ook foto’s willen maken.

Wat is de beste wegwerp onderwatercamera?

Een wegwerpcamera is een goedkope oplossing voor een eenmalige gebeurtenis wat je graag vast wilt leggen. Er bestaan ook wegwerp onderwater camera’s, ook deze zijn een stuk goedkoper dan de normale onderwater camera’s. De Kodak Sport Camera is een goed voorbeeld van een wegwerp camera die onder water kan. Met deze camera maak je 27 beelden en je kunt tot wel 15 meter diep foto’s maken. Ideaal dus voor op een duik- of snorkelvakantie. De prijs van deze wegwerpcamera is €24,-.

Hopelijk heeft dit artikel jou geholpen in het vinden van een goede onderwatercamera die bij jou past. Het is belangrijk dat je eerst je budget bepaald, daarna bekijkt wat voor functies jij nodig hebt en daarna kun jij goed bepalen welke onderwatercamera jij wilt aanschaffen. Zo schiet jij straks de allermooiste onderwater foto’s!

Meer koopgidsen

Bekijk ook onze andere koopgidsen:

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart