Top 10 beste wildcamera’s van 2022

Een wildcamera, dé camera waarmee jij wilde dieren en vogels ongezien vastlegt! Een ideale camera voor de dieren of jachtliefhebber, maar welke wildcamera is nou het best om te gebruiken? Tijdens de zoektocht naar een nieuwe wildcamera kan het vergelijken van de camera’s best nog lastig worden en daarom hebben wij speciaal voor jou de top 10 beste wildcamera’s van 2023 samengesteld! Na het lezen van dit artikel weet jij alles van wildcamera’s af en kun jij de wildcamera die het best bij jou past uitkiezen!

Top 10 beste wildcamera’s van 2023

Er zijn veel verschillende wildcamera’s op de markt en dat maakt het ook lastig om een goede keuze te maken. Wij hebben zorgvuldig reviews en beoordelingen van verschillende sites en winkels doorgenomen en op basis daarvan kwamen we tot deze top 10 beste wildcamera’s van 2023. Met een van deze wildcamera’s op zak weet je zeker dat je de mooiste foto’s en video’s van wilde dieren maakt. Hieronder volgt de top 10!

Top 5 uitgebreid beschreven

De top 5 van de beste wildcamera’s van 2023 nemen wij even apart onder de loep en worden hieronder uitgebreid beschreven.

1. Seissiger Wildcam Special Cam 4G Supersim Edition

Seissiger Wildcam Special Cam 4G Supersim Edition

Met deze Seissiger Wildcam Special Cam bekijk jij de opgenomen beelden direct via de app. Deze wildcamera is voorzien van een camouflage uiterlijk en kan tot wel 25 meter afstand beelden vastleggen. Ook heeft hij een 45 graden beeldhoek, waarmee je 12 megapixel foto’s en full HD video’s maakt die je vervolgens in de app kunt bekijken. De wildcamera is erg robuust en is bestand tegen elk soort weer. De flitser is van zwart 940nm LED licht, mensen en dieren zien dit niet. De Supersim Edition wordt geleverd met een Supersim Prepaid Multi-netwerkkaart met 5 euro startkrediet.

Met deze prepaid kaart kun jij direct een rapportage maken van jouw foto’s en video’s in de wildcamera. Je kunt geen gebruik maken van simkaarten van andere providers, maar je hebt gratis toegang tot het supersim-portaal om jouw geschoten beelden te bewaren. De wildcamera reageert op verschillen in temperatuur en weet op die manier wanneer hij moet gaan filmen. Je kunt zowel foto’s als video’s maken. De wildcamera van Seissiger werkt op 12 AA batterijen of op stroom en je kunt er een SD geheugenkaart in doen tot maximaal 32 GB.

Pluspunten

12 megapixel foto’s en Full HD-video’s met geluid
Opnames bekijken op je smartphone
25 meter bereik
Flitser met zwarte 940nm LED lampen
45 graden beeldhoek
Weerbestendig
2”TFT Kleurendisplay

Minpunten

Niet erg compact
SD kaart van maximaal 32 GB

Je kunt deze wildcamera bij de volgende webshops bestellen

2. Bushnell Natureview Cam Essential HD wildcamera olive

Bushnell Natureview Cam Essential HD wildcamera olive

De Bushnell Natureview Cam Essential HD Wildcamera is wat goedkoper dan de vorige, maar heeft veel kwaliteiten en daarom is het ook een hele interessante wildcamera. Met deze camera kun je 3, 5, 12 megapixel foto’s maken en als je wilt filmen dan kan dit in HD-720p resolutie. Je kunt de bewegingsgevoeligheid in 3 verschillende standen instellen. Met deze wildcamera kun je tot wel 24 meter afstand foto’s en video’s schieten. Ook neemt hij geluid op als je filmt.

Hij werkt op 4 of 8 batterijen en je kunt er een geheugenkaart in doen tot maximaal 32GB geheugen. Wat deze wildcamera zo interessant maakt is zijn prijs/kwaliteit verhouding, voor minder dan €200,- heb jij namelijk al een wildcamera waarmee je erg veel mooie beelden mee kan schieten!

Pluspunten

Hoogwaardige 12 megapixel beeldsensor
Beschikt over een automatische dag- en nachtsensor
PIR bewegingsensor tot een afstand van 24 meter
Multi-image modus: 1-3 beelden per trigger
5-60 seconden lange video’s
Zwart/wit LCD-display
Weerbestendig
Werkt op 4 of 8 AA batterijen

Minpunten

Beelden kun je niet direct doorsturen
Geheugenkaart met maximaal 32 GB geheugen

Je kunt deze wildcamera bij de volgende webshops bestellen

3. Outdoor Club Wildcamera LTL-5210A 940 NM LED

Outdoor Club Wildcamera LTL-5210A 940 NM LED

De Outdoor Club Wildcamera LTL-5210A 940NM LED is zowel geschikt voor overdag als nachtgebruik. Je kan deze camera voor verschillende doeleinden gebruiken zoals wildcamera, jachtcamera of zelfs als beveiligingscamera. Deze wildcamera is erg gebruiksvriendelijk en door zijn camouflage uiterlijk ziet geen een dier of mens de camera. Via het LCD scherm stel je hem in en vervolgens bind je de camera aan een boom of een paal. Je kunt hem natuurlijk ook op een statief aansluiten.

Met zijn 5 of 12 megapixel sensor weet je zeker dat de kwaliteit hoog ligt en de wildcamera heeft een nachtvisie tot wel 20 meter. Deze camera werkt op 4 of 8 AA batterijen en hij kan hier tot wel 6 maanden mee vooruit. Op een micro-SD geheugenkaart worden de foto’s en video’s opgeslagen.

Pluspunten

12 megapixel CMOS-sensor
Een bereik tot wel 20 meter
Tot wel 6 maanden batterijduur
Infrarood flitser tot wel 20 meter
Weerbestendig

Minpunten

Ondersteunt geheugenkaarten tot 16GB
Foto’s en video’s kun je niet direct bekijken

Je kunt deze wildcamera bij de volgende webshops bestellen

4. Nedis Wildlife Camera 16MP

Nedis Wildlife Camera 16mp

De Nedis Wildlife Camera 16MP is de ultieme wildcamera voor beginners. Voor een kleine prijs kun jij volop gaan experimenten met de wildcamera. Deze wildcamera biedt vele mogelijkheden, met de hoogwaardige 16 megapixel sensor maak jij foto’s en video’s van hoge kwaliteit. Overdag kan de camera foto’s maken tot 20 meter afstand en ’s nachts tot 15 meter afstand.

Een bijna onzichtbare flits zorgt ervoor dat de dieren niet af worden geschrokken, de flitser is voorzien van zwarte led lampen en deze kun je amper zien in het donker. Op het LCD-display kun jij de wildcamera instellen, dit gaat erg makkelijk. In deze wildcamera past een geheugenkaart in tot maximaal 32GB geheugen. 

Pluspunten

Hoogwaardige 16 megapixel sensor
Gebruiksvriendelijk LCD-display
Videoresolutie van 1920×1080 pixels
Automatisch aan/uit systeem
Kan maandenlang stand-by staan
Goedkoop

Minpunten

Micro SD geheugenkaart tot maximaal 32 GB
Geen directe toegang tot foto’s en video’s

Je kunt deze wildcamera bij de volgende webshops bestellen

5. Dör Snapshot Mini Black 12MP HD Game & Surveillance Camera

Dör Snapshot Mini Black 12MP HD Timelapse camera

De Dör Snapshot Mini Black 12MP HD Game & Surveillance Camera is een wildcamera van hoge kwaliteit. Hij beschikt over een 12 megapixel sensor en je filmt in hd ready resolutie. Hij is geschikt voor zowel overdag als nachtgebruik, maakt video’s tot 60 seconden en kan ook geluid opnemen. Door het camouflage uiterlijk is de wildcamera onzichtbaar voor mens en dier.

De infrarood lampen zorgen ervoor dat het beeld ’s nachts ook goed blijft en dat je dus onder alle omstandigheden mooie beelden schiet. Het bereik is echter niet erg groot, de camera kan tot 15 meter afstand beelden schieten van bewegende objecten. Hij is weerbestendig en kan vrijwel tijdens elke weeromstandigheid worden gebruikt.

Pluspunten

Hoogwaardige 12 megapixel sensor en filmen in hd ready resolutie
Onopvallende camera door camouflage uiterlijk
Kan geluid opnemen tijdens het filmen
Heldere nachtbeelden door infrarood lampen
Weerbestendig

Minpunten

Beschikt niet over ingebouwde wifi
Batterijen en geheugenkaart worden niet meegeleverd

Je kunt deze wildcamera bij de volgende webshops bestellen

Wat is een wildcamera?

Een wildcamera is een camera die bij beweging aangaat en een foto of video maakt. Dit is mogelijk doordat de wildcamera beschikt over een bewegingsensor en een infrarood sensor. Als deze sensor iets opmerkt, begint het apparaat meteen met foto’s en video’s maken. Deze camera wordt meestal gebruikt om wilde dieren mee vast te leggen, maar hij kan ook functioneren als beveiligingscamera rondom het huis. Het camouflage uiterlijk van de wildcamera zorgt ervoor dat de wilde dieren de camera niet zien. Dit is natuurlijk ideaal om ongestoord prachtige foto’s en video’s van wilde dieren vast te leggen. De natuur gaat gewoon zijn gang en de wildcamera doet zijn werk. Bij veel wildcamera’s kun je van een afstand zien wat voor beelden ze vastleggen, zo kun je meteen zien wat voor dieren er voor de camera staan. Dit is natuurlijk ook ideaal voor jachtliefhebbers die graag willen weten waar het wild is en wat hun gewoontes zijn. Met deze wildcamera kun je het gedrag van wilde dieren observeren zonder dat ze worden verstoord door de mens.

Kenmerken van een wildcamera

Er zijn een aantal componenten die belangrijk zijn voor de wildcamera. Het is verstandig om in ieder geval deze factoren goed te checken bij de aankoop van je nieuwe wildcamera.

Voeding

Een wildcamera heeft natuurlijk energie nodig om te functioneren. De meeste wildcamera’s werken op batterijen, maar je hebt ook varianten die je kunt uitbreiden met een zonnepaneel of met externe 12 Volt voeding. Let tijdens het uitzoeken van een nieuwe wildcamera op welke soort energiebron het meest geschikt is voor jou.

Sensor

Een wildcamera maakt bij het filmen of schieten van foto’s gebruik van een bewegingsensor en meestal ook van een infrarood sensor. In enkele gevallen beschikt de wildcamera over een PIR sensor, oftewel een warmtesensor. Deze detecteert beweging in combinatie met warmte, dit is de meest betrouwbare techniek voor wildcamera’s.

Resolutie

Het is belangrijk dat een wildcamera beschikt over een goede camera sensor. Die legt uiteindelijk de beelden van de wilde dieren vast en die wil jij er natuurlijk op hun allermooist opzetten. De meeste wildcamera’s beschikken over een 12 megapixel sensor. Hiermee kun je mooie scherpe beelden maken. Let er dus op over hoeveel megapixel de sensor van de wildcamera beschikt voor jij tot aankoop over gaat.

Behuizing

De behuizing van een wildcamera is een ander belangrijk aspect waar veel mensen niet over nadenken. Een wildcamera is bedoeld voor buitengebruik en moet dus ook weerbestendig zijn. Check goed of de wildcamera die jij wilt aanschaffen voorzien is van een stevige behuizing en vraag of hij bestendig is tegen alle soorten weersomstandigheden.

Bereik van wildcamera

Het bereik van de wildcamera is een belangrijke factor voor het maken van goede foto’s en video’s. Met het bereik wordt de maximale sensor afstand vanaf de wildcamera bedoeld. Als deze klein is, kan de camera alleen foto’s en video’s maken van dieren die erg dichtbij zijn. Hoe groter het bereik van de wildcamera is, hoe meer foto’s en video’s er gemaakt  kunnen worden én hoe groter de kwaliteit van deze foto’s en video’s is. Een belangrijk punt om rekening mee te houden dus.

Wildcamera beste

Hoe gebruik je een wildcamera

De meeste wildcamera’s zijn erg eenvoudig in gebruik. Bepaal eerst wat je wilt vastleggen en vanaf welke plek je dit kunt doen. In een open veld zonder bomen is het lastiger om de wildcamera ergens aan vast te binden en zien de dieren de camera sneller. De beste plek om een wildcamera op te hangen is aan een boom. Heb je een geschikte boom gevonden? Bevestig de wildcamera dan op een goede hoogte aan de boom. Een geschikte hoogte voor natuurfotografie is vanaf 70 centimeter. Zorg dat hij niet schuin naar beneden richt, dan krijg je de grond in beeld. Als je de camera recht of een klein beetje schuin naar boven plaatst, krijgt hij een mooi beeld. Bij beveiligingsgebruik kun je de camera beter wat hoger hangen, op een hoogte vanaf 1.5 meter wordt dan aangeraden.

Kijk verder of er niet teveel struiken of takken voor de camera zitten, dit belemmerd het beeld. Ook zal de camera gaan filmen bij beweging van takken en struiken, let dus goed op dat dit niet gebeurt want je hebt dan binnen no-time je geheugenkaart volzitten! Het is ook belangrijk om de stand van de zon in de gaten te houden bij het plaatsen van de wildcamera. Als je zon richting de wildcamera schijnt, krijg je al snel last van overbelichting en dat wil je niet.

Populaire wildcamera merken

Er zijn veel verschillende merken die wildcamera’s in hun assortiment hebben. Deze merken zijn echter anders dan de meest bekende camera merken zoals Canon, Nikon of Panasonic. Bij de zoektocht naar een wildcamera zul je deze merken amper tegenkomen. De meest bekende merken voor wildcamera’s zijn merken zoals Bushnell, Browning, Reconyx, Seissiger, Outdoor club, Nedis etc. Geen van allen bekende camera merken. De Action, Lidl en Aldi verkopen soms ook wildcamera’s van rond de €70,-. De kwaliteit van deze camera’s ligt wat lager, maar ze zijn voor beginners zeker interessant om uit te proberen.

Veelgestelde vragen

Welke wildcamera met wifi is het best?

De Camflo wifi wildcamera is op dit moment het beste voorbeeld van een wildcamera met wifi. Door middel van de wifi verbinding kun jij de geschoten foto’s en video’s op jouw smartphone zien.

Welke wildcamera met app is het best?

De Seissiger Wildcam Special Cam 4G Supersim Edition is de beste wildcamera met app. Met de prepaid simkaart kun jij in de app jouw geschoten beelden zien. Op deze manier kun jij dus direct en draadloos de beelden van de wildcamera overzetten naar je smartphone. Deze prepaid simkaart is voorzien van €5,- tegoed en moet je dus opwaarderen.

Wat is de beste wildcamera van 2023?

De Seissiger Wildcam Special Cam 4G Supersim Edition is met al zijn kwaliteiten bij elkaar de beste wildcamera van 2023. Met de 12 megapixel sensor en de ingebouwde 940nm LED flitser maakt deze wildcamera de allerbeste foto’s. Je kunt ze direct bekijken in de bijbehorende app, erg handig!

Conclusie

Een wildcamera is een gaaf object waarmee je dieren kunt vastleggen die je er met een normale camera moeilijk op krijgt. Tijdens het uitkiezen van een wildcamera moet je een aantal factoren in de gaten houden. De behuizing, de bewegingsensor, de resolutie en het bereik moeten allemaal goed in orde zijn om de beste foto’s en video’s te kunnen maken met de wildcamera. Als je er eenmaal een hebt uitgekozen moet je hem op de goede manier gebruiken en uiteindelijk maak jij de mooiste foto’s en video’s. Veel plezier met de zoektocht naar een wildcamera!

Meer koopgidsen

Bekijk ook onze andere koopgidsen:

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart