Canon Powershot G7 X Mark III review

In deze productreview beoordelen we de Canon PowerShot G7 X Mark III uitgebreid op verschillende criteria. We kijken onder andere uitgebreid naar de specificaties en ook beschrijven we de belangrijkste kenmerken uitgebreid. Verder zetten we de plus- en minpunten op een rijtje. Zo krijg jij een goed beeld van de camera en kun je bepalen of de camera bij jou past! Ben jij benieuwd naar deze camera? Lees dan gauw verder!


Voordelen Canon PowerShot G7 X Mark III 

✓ 20.1 megapixel 1” sensor

✓ 4K video resolutie

✓ tot 20 beelden per seconde!

✓ ideaal voor vloggers!

Bekijk de Canon Powershot G7 X Mark III bij één van onze partners

Voor wie is de Canon PowerShot G7 X Mark III geschikt?

De Canon PowerShot G7 X Mark III is vooral geschikt voor vloggers. De camera is speciaal ontworpen om het vloggen nog makkelijker te maken. Dankzij het kantelbare touchscreen scherm en de livestream functie, is deze camera favoriet bij vloggers! Ook de 4K video resolutie en de optische beeldstabilisatie zorgen voor vloeiende en scherpe beelden. Door de combinatie van de snelle autofocus en sluitertijd kun je tot wel 20 beelden per seconde schieten met deze camera!

Specificaties Canon PowerShot G7 X Mark III

Hieronder hebben we de specificaties van de Canon PowerShot G7 X Mark III uitgebreid op een rijtje gezet. Het is handig om deze even rustig door te nemen, want zo leer je de camera al erg goed kennen en krijg je een goede indruk van de camera!

Camera specificaties:

  • Processor: DIGIC 8
  • Autofocus: ✓
  • RAW: ✓
  • Maximale beelden per seconde: 20
  • Inclusief lens: ✓

Belangrijkste eigenschappen van de Canon PowerShot G7 X Mark III

Nu je uitgebreid de specificaties hebt bekeken heb je een goed beeld gekregen van de camera. We zullen hieronder de belangrijkste eigenschappen van de Canon PowerShot G7 X Mark III uitleggen. Ook zetten we de voor- en nadelen op een rijtje!

De beeldsensor

De Canon PowerShot G7 X Mark III is voorzien van een 20.1 megapixel 1” sensor. Hiermee kun je scherpe beelden maken van je onderwerp met een maximale resolutie van 5472 x 3648 pixels.

Video resolutie

Als je wilt filmen met de Canon PowerShot G7 X Mark III, kan dit in 4K of in Full HD resolutie. Dat betekent dat je video’s kunt maken van zeer hoge kwaliteit. De camera is ook een erg goede optie voor vloggers, omdat de camera voorzien is van een kantelbaar touchscreen scherm. Zo kun je als vlogger jezelf makkelijk in beeld zien en weet je zeker dat je filmt in de goede richting. De camera is ook erg licht en compact en dat is voor vele vloggers ook een groot voordeel. Zo kan je de camera makkelijker overal mee naartoe nemen en past de camera makkelijk in een handtas! Ook kun je met deze camera livestreamen via Youtube. Dit is voor vloggers natuurlijk ook een groot pluspunt.

Externe microfoon

Je kunt er bij de Canon PowerShot G7 X Mark III ook voor kiezen om een externe microfoon te verbinden. Zo kun je de audio prestaties verbeteren, wat voor vloggers erg belangrijk is.

Autofocus en schiet tot 20 beelden per seconde!

De Canon PowerShot G7 X Mark III beschikt over een razendsnelle autofocus. Dat in combinatie met de krachtige DIGIC 8 beeldprocessor en de snelle sluitertijd zorgt ervoor dat je tot wel 20 beelden per seconde kunt schieten! Het autofocussysteem beschikt over 31 scherpstelpunten. Zo krijg je eenvoudig elk detail van je onderwerp scherp in beeld.

Beeldstabilisatie

De Canon PowerShot G7 X Mark III is voorzien van ingebouwde beeldstabilisatie. De beeldstabilisatie vermindert ruis en trillingen en dat is erg handig voor als je foto’s en video’s vanuit de losse hand schiet. Ook voor vloggers is beeldstabilisatie een must, zij lopen meestal rond tijdens het vloggen en zonder beeldstabilisatie levert dat trillende of schokkerige beelden op. Dankzij de beeldstabilisatie blijven video’s erg stabiel en vloeiend.

Lens

De Canon PowerShot G7 X Mark III is voorzien van een vaste lens. Deze kun je dus niet verwisselen. De lens is een zoomlens en dat maakt het mogelijk om de camera voor meerdere doeleinden te gebruiken. De zoomlens is voorzien van 4.2x optische zoom en heeft een brandpuntafstand van 24-100mm. Ook is de zoomlens voorzien van een maximaal diafragmabereik van f/1.8-2.8. Hiermee kun je de camera gebruiken tijdens veel verschillende lichtomstandigheden, zonder dat je veel last krijgt van ruis. Verder is de lens voorzien van optische beeldstabilisatie dat ruis en trillingen nog meer vermindert.

Kantelbaar touchscreen scherm

De Canon PowerShot G7 X Mark III beschikt over een hoogwaardig kantelbaar touchscreen scherm. Dat is vooral handig voor vloggers. Zo kun je namelijk jezelf filmen en tegelijkertijd in de gaten houden of je wel goed in beeld staat. Het touchscreen scherm is erg fijn voor het snel navigeren in het menu. Het scherm is 3”, dat is groot genoeg om eenvoudig te kunnen bedienen met je vingers.

Gebruiksvriendelijke camera

De Canon PowerShot G7 X Mark III staat ook bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. De camera is voor zowel beginnende fotografen als amateurfotografen makkelijk te bedienen. Je kunt er bij deze camera voor kiezen om te fotograferen vanuit de automatische stand of vanuit de handmatige stand. Als je ervoor kiest om te fotograferen vanuit de automatische stand past de camera in elke situatie automatisch de instellingen aan die de optimale omstandigheden creëren voor het schieten van hoogwaardige beelden. Wil je de instellingen zelf kunnen aanpassen? Dan kun je ervoor kiezen om vanuit de handmatige stand te fotograferen. Je kunt dan zelf onder andere de sluitertijd, het diafragma en de ISO-waarde instellen. Zo kun jij de instellingen optimaliseren en naar jouw wens instellen.

CameraConnect app

De Canon PowerShot G7 X Mark III is voorzien van een Wifi, Bluetooth en NFC-verbinding. Zo kun je eenvoudig beelden delen met andere apparaten. Via de app CameraConnect kun je makkelijk verbinding maken tussen je camera en andere apparaten. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om de camera te besturen via een ander apparaat. Dat is handig om beeldmateriaal van jezelf te maken bijvoorbeeld. Vervolgens kun je de beelden direct delen op social media.

Nadelen Canon G7 X Mark III

Elke camera heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Maar wat zijn nou de nadelen van de Canon PowerShot G7 X Mark III? Deze camera kent niet heel veel nadelen, maar toch kunnen we er een aantal noemen. Zo beschikt de camera niet over een elektrische zoeker. Je moet dan altijd via de Live View fotograferen of filmen, wil je je onderwerp in beeld zien. Ook is het zoombereik van de camera beperkt en kun je dit niet uitbreiden, omdat de camera een vaste lens heeft. Wil jij liever een camera met een verwisselbare lens? Dan is het handig om naar een systeemcamera of een spiegelreflexcamera te gaan kijken. Maken deze nadelen jou niet zo heel veel uit? Dan is deze camera een goede keuze!

De plus- en minpunten op een rijtje!

Hieronder zetten de we plus- en minpunten van de Canon PowerShot G7 X Mark III uitgebreid op een rijtje. Zo leer jij de belangrijkste kenmerken van de camera kennen. Dat maakt het makkelijker om de camera vervolgens te vergelijken met andere camera’s!

Pluspunten

20.1 megapixel 1” sensor
4K en Full HD video resolutie
4.2x optische zoom en 24-100mm zoomlens
Autofocus
31 autofocuspunten
ISO-waarde 125-12800
Geschikt voor vloggers
Tot 20 beelden per seconde
CameraConnect App
Kantelbaar touchscreen scherm
Spatwaterbestendig
Ingebouwde optische stabilisatie

Minpunten

Geen elektronische zoeker

Relevante accessoires

Als je van plan bent om een camera te kopen, is het ook verstandig om er een paar belangrijke accessoires bij te kopen. Accessoires kunnen in combinatie met de camera de beeldkwaliteit verhogen. Weet jij niet goed welke accessoires relevant zijn voor de Canon PowerShot G7 X Mark III? Wij leggen je hieronder uit welke accessoires handig zijn en ook waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van accessoires!

Handstrap

Een handige accessoire voor de Canon PowerShot G7 X Mark III is een polsband, oftewel een handstrap. Omdat de Canon PowerShot G7 X Mark III vaak wordt gebruikt voor vloggen, is zo’n handstrap erg handig. Je kunt de camera dan eenvoudig met een hand vasthouden terwijl je aan het filmen bent. Ook voor momenten dat je even niet aan het filmen bent, is zo’n handstrap fijn. Je hoeft dan niet meteen je camera weg te stoppen en kunt direct weer beginnen met filmen wanneer je dat wilt. Een handstrap is meestal erg goedkoop en een echte aanrader!

Statiefgrip

Ook een statiefgrip is een ideale accessoire voor vloggers. Een statiefgrip is een klein statief dat je gemakkelijk met de hand kunt vasthouden. Zo kun je eenvoudig vloeiende video’s maken en bijvoorbeeld jezelf filmen. Je hoeft dan niet de camera in zijn geheel de hele tijd vast te houden. Zo kun je het vloggen langer volhouden én krijgen de beelden een hogere kwaliteit.

Wat is het verschil tussen de Canon PowerShot G7 X Mark III en de Canon Powershot G5 X Mark II?

De Canon PowerShot G7 X Mark III en de Canon PowerShot G5 X Mark II zijn broertjes van elkaar. De Canon PowerShot G5 X Mark III is de opvolger van de Canon PowerShot G7 X Mark II. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen de twee versies? Het belangrijkste verschil is dat de Canon PowerShot G7 X Mark III niet over een elektronische zoeker beschikt en de G5 wel. Ook heeft de zoomlens van de G5 meer bereik dan die van de G7. De G7 heeft daarentegen wel de mogelijkheid om te livestreamen. Dit is vooral voor vloggers een voordeel. Zij kunnen dan makkelijk livestreamen via Youtube! Het is belangrijk dat jij weet wat voor functies voor jou belangrijk zijn. Zo kun je op basis daarvan een goede keuze maken en de camera kiezen die het beste bij jou past!

Conclusie

In deze productreview hebben we de Canon PowerShot G7 X Mark III onder de loep genomen en uitgebreid beoordeeld op verschillende criteria. Jij weet nu alles over de camera en kunt nu bepalen of de camera geschikt is voor jou. Vergelijk de camera voor de zekerheid ook nog eens met andere camera’s en kies uiteindelijk de camera die het beste bij jou past!

Bekijk ook andere varianten van de Canon Powershot G7X Mark II

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0